historiek.jpg

Historiek

Begrafenisondernemer. Het blijft een beroep dat voor veel mensen tot de verbeelding blijft spreken, maar voor Eric Ghillemyn, zijn vrouw Arlette Deryckere en hun zoon Mike is het ondertussen een levensstijl geworden die ze nog moeilijk zouden kunnen missen.

Eric Ghillemyn hielp al een tijdje mee met een begrafenisondernemer en wist op die manier wat het vak precies inhield. In oktober 1984 startte het koppel zijn eigen zaak, in de Bankstraat 31 te Gullegem. Dit betekende ook voor Eric en Arlette dat ze beiden een opleiding moesten volgen en de nodige getuigschriften zien te halen, ze volgden daarvoor een tweejarige opleiding aan het Vormingsinstituut te Kortrijk.

In juni 1998 ging het nieuwe funerarium open aan de overkant van het oude funerarium.

Mike was het gewoon om met zijn ouders mee te draaien in de zaak en besliste daarom om ook een opleiding tot begrafenisondernemer te volgen. Begin 2005 nam Mike officieel de zaak over van zijn ouders. Op 5 november 2015 hebben we afscheid moeten nemen van Arlette. We zijn haar enorm dankbaar voor alles wat ze voor ons en voor de zaak heeft betekend.

Omdat er altijd al nauw samen gewerkt werd met Jacqueline Radé en haar man Gerry en zij ons de kans boden om hun zaak over te nemen twijfelden we geen moment. In Juni 2011 namen we Uitvaartzorg  Radé, gelegen Sint-Maartensplein te Moorsele, officieel over. Gerry helpt tot op vandaag nog steeds met de ceremonie in de uitvaartplechtigheid.  

Eind 2014, kwam het bedrijft te koop in Caesar Gezellestraat 60. De -toch wel unieke- ligging pal naast de gemeentelijke begraafplaats van Moorsele, deden ons beslissen om het pand aan te kopen. Er waren al langer plannen om een eigen ruimte te creëren voor afscheidsplechtigheden en rouwmaaltijden, het was alleen een kwestie om de ideale locatie te vinden. Bovendien waren wij al een tijdje actief hier in Moorsele, dankzij de samenwerking met uitvaartonderneming Radé.

Wat volgde, was een verhaal van keihard werken: plannen maken, ze weer bijsturen, aannemers zoeken en vooral… zélf de handen uit de mouwen steken!  Het begin van een heel nieuw verhaal op deze plaats: een unieke en serene plek om op een waardige manier afscheid te nemen van mensen die ons dierbaar zijn!

Na een intensieve verbouwing opende in november 2018 gaat het rouwcentrum in Moorsele, de opening van de aula volgde in maart 2019.